Helsingin Sanomien jo elokuulta asti odoteltu Alshain-arvio löytyi sitten lopultakin tämänaamuisesta lehdestä. Olinkin jo ehtinyt pohdiskella, pantattiinko sitä Kirjamessuja ja minun haastattelupäivääni varten. Näin sitten näköjään tehtiin. Ehkä tässä pitäisi sitten suhtautua itseensä hyljeksityn genrekirjailijan sijaan Tapauksena. Hah! (Vitsivitsi.)

Toni Jerrmanin teksti tulee luultavasti lähipäivinä Hesarin kirja-arvosteluarkistoon, joten en pui sitä tässä sen laajemmin. Kuin että se on jotakuinkin yksinomaan kehuisa. Tekstin lyhyyden vuoksi Toni oli jättänyt kriittisemmät kommentit pois - ne löytyvät muistikuvistani yhteisestä keskustelustamme Finnconin illanvietossa Yrttimaan Alshain-sivun kohdasta "21. elokuuta". Mutta tuon loppulauseen kyllä mielellään siteeraa:

J. Pekka Mäkelä varmistaa Alshain-romaanillaan asemansa suomalaisen tieteiskirjallisuuden ihmisläheisimpänä tarinankertojana.

Näyttää siltä, että tällä kertaa minä tosiaan olen onnistunut välittämään tekstiäni aika hyvin sellaisena kuin olin sen tarkoittanutkin. Ilahduttavaa. Hyvin mielin tässä voi lähteä Tonin haastateltavaksi messuille.