Reaalifantastikkotoveri Pasi Ilmari Jääskeläinen esittää blogissaan eräänlaisen uuden määritelmän siitä, mitä reaalifantasia on ja mitkä mahdollisuudet se antaa kirjoittajalle. Määritelmä on minun tarpeisiini aivan riittävän väljä ja antaa kyynärpäätilaa tehdä sellaista tekstiä ja sellaisia kirjoja, joita haluan tehdä. Vaikka sekä 391 että Alshain ovat kierrättäneet (toivon mukaan omintakeisesti) aika klassisia tieteiskirjallisuuden teemoja, varaan itselleni oikein mielelläni sen verran lavean lokeron, että voin tehdä halutessani jotakin aivan muuta.

(Jossakin mielen pohjalla pyörii mm. näytelmäidea, jossa fantastisinta on sen henkilöiden kuvitelmat omista mahdollisuuksistaan nousta maankuuluiksi uuden aallon rokkitähdiksi.)

Kun kerran linkittämään rupesin, niin pannaan samaan hintaan suomalaisen Wikipedian tuore reaalifantasia-artikkeli. Huomasin tuon nähdessäni, että joku ystävällinen sielu oli kirjoittanut Wikiin minua itseäni käsittelevän (tyngähkön) artikkelin, enkä se sielu edes ollut minä itse. Korjasin kyllä artikkelissa olleen pikkuvirheen ja lisäsin yhden linkin. Ennen näkemätön Alshain-arvostelu sattui silmiin myös S-ryhmän nuorisosivustolta nimeltä S-Zone.