Nuo edellisen viestin massiiviset jänismainokset ovat herättäneet toiveen saada pienempiä versioita. Järkevä pyyntö, tässä tulee:

Alshain-janis-pieni.jpg     391-janis-pieni.jpg

Kuten edellisiäkin, näitäkin voi vapaasti kopioida ja levittää. Jos on tykännyt kirjoista ja haluaa, että niistä kulkee tieto useammallekin lukijalle. Lue Pasi Ilmari Jääskeläisen laatimat jänismainonnan pelisäännöt. Omalta osaltani voin näin  sunnuntai-illan kunniaksi mielihyvin suositella reaalifantastikkokollega  ja Usva-päätoimittaja Anne Leinosen hienoa novellikokoelmaa Valkeita Lankoja. Novellit ovat nimittäin sellainen kirjallisuuden laji, jota en itse ole lainkaan oppinut hallitsemaan. Näin ollen ihailen vilpittömästi kirjoittajia, jotka osaavat luoda kokonaisen maailman muutamalla, korkeintaan muutamalla kymmenellä sivulla.

374484.jpgTänään sain valmiiksi Tähtivaeltajaan lupaamani novellikäännöksen (Alastair Reynoldsin "Zima Blue"), joten tekosyyt lykätä Romaani Numero Kolmosen työstämisen täysipäivästä aloittamista alkavat olla vähissä. Näin ollen suunnitelmat etenevät niin, että käytän seuraavat pari viikkoa kirjan suunnitteluun ja rakenteen höyläämiseen mahdollisimman pitkälle. Ensimmäisen luvun kirjoittamisen pitäisi sitten alkaa suunnilleen maanantaina 19. helmikuuta. Tavoite on saada tekstin ensimmäinen versio valmiiksi huhtikuun alkupuolella. Tämä vastaa suunnilleen Alshainin ykkösversion työstämiseen kulunutta aikaa. On vielä vaikeaa sanoa tuleeko tästä yhtä pitkä, kolmisataasivuinen kirja, mutta tiedän että kirjan rakenteessa on erinäisiä hankalia asioita, jotka saattavat aiheuttaa useampiakin muutaman päivän seinillehyppimistä, mikä tietysti hidastaa varsinaista, heh, tuotantotyötä.

Mutta seinille hyppiminen kuuluu asiaan. Luulisin. Eihän minulla ole henkilökohtaista kokemusta vielä kuin kahdesta romaanista. Toistaiseksi noudatan työtapaa, joka niiden kohdalla osoittautui melkoisen toimivaksi. Jos tulee parempia menetelmiä mieleen jatkossa, muutan tapojani.