Korsontie.jpg

Kävin lokakuussa kameran kanssa vilkuilemassa vanhoja asuinkulmiani Korson pientaloalueella ja arvelin jo silloin, että saattaisin piipahtaa siellä vielä uudemmankin kerran, jälleen kameran kanssa. Tuo operaatio tuli sitten lopulta toteutettua tänään aamupäivällä. Joten jos ihmettelit sitä outoa mustapukuista tyyppiä joka osoitteli kameraansa suuntaan jos toiseenkin, se olin minä eikä minulla ollut mitään pahoja aikeita. Anteeksi mahdollinen häiriö.

Tarkoituksenanihan on sijoittaa tulevan Nedut-romaanin tapahtumat, tai ainakin iso osa tapahtumista, juuri Korsoon, jossa myös päähenkilö asuu. Siinä mielessä reissu osoittautui odotettuakin antoisammaksi. Monta pikkuongelmaa löysi ratkaisunsa, löysin lähistöltä juoneni tarvitsemia paikkoja, joihin en ollut tullut poikenneeksi koskaan niin noin seitsemänä vuotena, jotka Korsossa asuin. Päähenkilön ja, eh, toisen päähenkilön suhde jäsentyi kun hahmottelin, millaisessa miljöössä he tapaavat ja joutuvat olemaan toistensa kanssa tekemisissä. Niin, ja keksin päähenkilölleni kotiosoitteenkin: fiktiivisen tiennimen, joka voisi sijaita juuri tuolla alueella. Muitakin detaljeja juolahteli mieleen.

311527.jpgKirjan juonessa on vielä ammottavia aukkoja, joten joudun tekemään loppuviikon runsaasti ajatustyötä, että pääsen aloittamaan itse kirjoitustyötä ensi viikon alussa, kuten olen suunnitellut. Silloin alkaa myös aika, jolloin tulen luultavasti välttelemään kaunokirjallisuuden lukemista. En tiedä olisiko moisesta mitään haittaa, mutta jotenkin haluan ikään kuin pyhittää kirjoitusajan omille juonenkäänteilleni ilman ulkopuolisia vaikutteita. Tällä viikolla olen tehnyt eräänlaista pehmeää laskua. Sain eilen illalla loppuun minua kirjahyllystä pitkään vaativasti katselleen Daniil Harms -klassikon Sattumia, ja nyt on kesken reaalifantastikkokollega Juha-Pekka Koskisen tuore novellikokoelma Kirjailija, joka ei koskaan julkaissut mitään. Vaikuttaa mainiolta, siispä liitän tuohon sivuun pienen jänismainoksen.

Kirjallista itsetuntoaan voi (yrittää) kohottaa vaikkapa vastaamalla Which Science Fiction Writer Are You? -testin kysymyksiin. Minun tapauksessani tulos oli sama kuin joskus kauan sitten samaa testiä kokeillessani - ja äärimmäisen mairitteleva. Ursula K. LeGuin on scifin puolella kiistämätön lempikirjailijani, ja muutenkin ehdottomia suosikkejani. Stanislaw Lemin, Gabriel Garcia Marquezin, Tony Hillermanin, Douglas Adamsin, Pasi Ilmari Jääskeläisen, Anne Leinosen, Riku Korhosen ja monen muun ohella, tietenkin.

skiffy_ursula.jpgI am:
Ursula K. LeGuin
Perhaps the most admired writing talent in the science fiction field.


Which science fiction writer are you?