Ruu haastoi, joten...

1. Yksi kappale, joka muutti elämääsi:
Peter Gabrielin "No Self Control". Kuulin sen radiosta alkukesästä 1980, taisin nauhoittaakin kasetille (kuten tuohon aikaan oli tapana) ja sitten ostin ko. albumin (nimeltään Peter Gabriel ja järjestyksessä kolmas samanniminen). Se oli musiikkia, jollaista en ollut ennen kuullut. Yksi asia johti toiseen, toinen kolmanteen ja neljänteen, jnpp.

2. Yksi kappale, jonka olet kuunnellut useammin kuin kerran:
Hassisen koneen "Muoviruusuja omenapuissa". Tosin kiihtelysvaaralainen vaimoni sanoo, ettemme me helsinkiläiset saa viedä heiltä tätäkin, mutta silti.

3. Yksi kappale, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle:
Bonnie Raittin "Write Me a Few of Your Lines/Kokomo Blues". Haluaisin oppia soittamaan sen - toivottavasti autiolla saarella on myös kitara ja pullonkaula (siis lasinen slide-putki).

4. Yksi kappale, joka teki sinusta hupakon:
PMMP:n "Rusketusraidat". Se on ihq!

5. Yksi kappale, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin:
Marianne Faithfullin "Working Class Hero".

6. Yksi kappale, jonka toivoisit tulleen tallennetuksi:
Hassisen koneen "Hiljaa virtaa veri" sellaisena, kuin bändi soitti sen Lepakon keikalla joskus keväällä 1982. Ainakin muistikuvieni mukaan biisissä oli mie-lettö-män paljon enemmän jännitettä kuin siinä laimeahkossa ja vaisuhkossa levytysversiossa.

7. Yksi levy, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan levytetty:
The Shaggsin tuotanto. Se mitä bändistä tiedän (ja olettaen, että tarina on tosi - se on niin tarinamainen että juttu voisi hyvin olla täysin keksitty) on pohjimmiltaan äärimmäisen surullinen ja ahdistavakin kertomus. Siitäkin huolimatta, että yhtye on (tarkoittamattaan) vaikuttanut tavattoman paljon mm. punkin ja rakastamieni 80-luvun vaihtoehtotyylien kehittymiseen.

8. Yksi levy, jota kuuntelet paraikaa:
En mitään. Hiljaisuus kauneinta musiikkii on.

9. Yksi levy, jonka olet aikonut kuunnella:
Minun on kesän mittaan kuunneltava ainakin vanhaa lemppariani Creamia ("White Room", "Badge" ja "Sunshine of Your Love"), Clashia ("London Calling", "Guns of Brixton" ja "Hateful") sekä J. J. Calea, koska noita pitäisi osata soittaa ja osin laulaakin Muusikoiden.netin miitissä elokuussa.

10. Nyt haasta viisi bloggaajaa:
Haastan juuri Sinut, joka et ole vielä meemitellyt tätä. Tiedät kyllä, kuka olet. Tiedätte kaikki viisi.