No niin, Neduista on eilen iltapäivällä tehty virallinen  kustannussopimus. Kirjahan ehti jo saada aukeaman verran tilaa Liken syyskirjojen luettelon painetussa versiossa, joten käytännössä julkaisupäätös on tehty jo hyvän aikaa sitten, mutta silti. Ja juuri eilen kaupungilta tullessani bussissa takanani sattui istumaan teiniporukka, jonka ainoan miespuolisen jäsenen nimi kuului olevan Joel ja lempinimi Jolle. Kuten kirjani päähenkilö.

Lisää julkaistua: Mukkulan kansainvälisen kirjailijakokouksen sivuilta on nyt luettavissa myös minun teemakommenttini. Vietän siis ensi viikonlopun ja alkuviikon Lahdessa kansainvälisen kultturellissa seurassa. En ole Mukkulassa ennen ollutkaan, joten odotan häppeningiä vilpittömän uteliaana.

Huono puoli asiassa on tietysti se, että missaan Patti Smithin keikan Provinssirockissa. Däng, kuten meillä kulttuuripiireissä on tapana sanoa. Logistiikka alkoi kuitenkin vaikuttaa mahdottomalta: Seinäjoelta ei lauantai-iltana ole mahdollista päästä pois julkuneuvoitse, paitsi yhdellä joskus pikkutunneilla menevällä junalla. Täytyy vain toivoa, että kyseessä ei sittenkään ole mikään jäähyväiskiertue, kuten Provinssi mainostaa. Muuten täytyy vain elellä kolmen jo nähdyn keikan hienoilla muistoilla.

Toinen valituksen aihe on, että tietokoneeni otti juuri äsken ns. lipat: tämä keskeneräinen blogimerkintä jäi onneksi Firefoxin muistiin. Noita kaatumisia on viime aikoina sattunut sen verran, että pitäisi varmaankin varata pari päivää siihen, että tyhjentää koneen kovalevyjen C-osion ja asentaa käyttiksen ja kaikki ohjelmat kokonaan uudelleen. Vai pitäisikö odottaa, että EMU 1820 -äänikortin uudet ajurit julkaistaan  (luultavasti lähiviikkoina), jolloin saisi saman tien puhtaan pelin niidenkin osalta? Koska dokumentit, äänitiedostot sun muut ovat muilla levyosioilla (ja niistä on tietenkin varmuuskopiot), ne saavat olla rauhassa paikoillaan. Musiikkikäytössä(kin) oleva XP näyttää vaativan käyttöjärjestelmän puhdasta asennusta noin kerran vuodessa, mikä on parannusta Windows 98SE:n puolen vuoden huoltoväliin. Äänenkäsittely ja koneeseen kytketty muu laitteisto rassaavat systeemiä näköjään pahemmin kuin ns. kevyt toimistokäyttö, ja äänityskäytössä pienetkin hidastelut näkyvät kiusallisesti.