Tuuli haastoi, joten pakkohan tämä on sitten kirjoittaa. Eli ideana on kirjoittaa seitsemän faktaa tai tapaa itsestään ja haastaa sitten seitsemän muuta.

1. Ensimmäinen etunimeni, se J., on Jyri. Vanhemmilla oli vakaa aikomus kutsua minua Jyriksi (tai Jyripekaksi), mutta sukulaiset käyttivät niin jääräpäisesti Pekkaa, että se vakiintui varsin nopeasti. Lisäsin J:n nimen alkuun 1990-luvun alkupuolella yleisen nimen aiheuttamien sekaannusten vähentämiseksi.

2. Opin lukemaan viisivuotiaana ja menin kouluun vuotta etuajassa kuusivuotiaana, koska silloinen paras kaverini Karrikin meni. Karria en ole tavannut luultavasti noin kahteenkymmeneenviiteen vuoteen.

3. Kävin kansakouluikäisenä vähän aikaa hanuritunneilla. Vähän myöhemmin kävin jonkin aikaa myös Aira Samulinin diskotanssikurssilla. Opin tanssimaan (edes hivenen) mm. pumpia, mitä demonstroimme sitten myös häissämme toukokuussa 2000.

4. Olimme vähällä tavata vaimoni Sipin kanssa jo kaksikymmentäkolme vuotta sitten, jolloin olimme molemmat todistamassa Sielun veljien keikkaa Roskilden festivaaleilla. (Siinä teltassa oli tosin oli muutama muukin suomalainen.) Kesän 1984 Roskilde oli sekin erittäin, erittäin mutainen tapahtuma.

5. Teini-ikäisenä ja vähän vanhempanakin kuuntelin jatkuvasti taustamusiikkia, radiota tai levyjä. Nykyään inhoan taustamusiikkia ja pahimmillaan ahdistun siitä.

6. Olen muuten varsin kaikkiruokainen ja joustava (ainakin omasta mielestäni), mutta aamiaisen pitää olla ehdottomasti kiireetön ja sen pitää sisältää hyvää juustoa sekä noin litran pannullisen hyvää, haudutettua teetä.

7. Käytin muutamia sekunteja viidestätoista maineeni minuutista vilahtamalla Valtava-yhtyeen videolla "Ylistyslaulu". Jos tietää mitä etsiä, kaljuuntuva päälakeni erottuu konserttikohtauksessa pogoavan väkijoukon seasta.

Ja nyt se vaikea osuus. Koska aika moni on ehtinyt jo vastata tähän meemiin, haastan
<Osoittaa rumasti sormellaan.> sinut, sinut, sinut, sinut, teidät, sinut ja teidät.