Rouva Morbidi haastoi minut kertomaan, mistä blogini nimi on peräisin. Hyvä on.

Kun nelisen vuotta sitten muutimme tähän taloon jossa edelleen asumme, jouduin vaihtamaan nettiyhteyksiä tarjoavaa firmaa. Samalla menetin aikaisemmin käytössäni olleen suhteellisen runsaan kotisivutilan, jota olin käyttänyt runsaasti: pidin siellä muiden Guillemotin ja Hoontechin valmistamien äänikorttien käyttäjien saatavilla ko. korttien harvinaisehkoon 94B-formaattiin tehtyjä sounditiedostoja. Ääni, samplerien sounditkin, vievät melkoisesti tilaa, eikä uuden palveluntarjoajan pakettiin kuulunut tila riittänyt. Samaan aikaan kirjoitin ensimmäistä romaaniani 391:htä, ja arvelin että jonkinlaisesta omasta  nettimarkkinointitilasta voisi olla hyötyä. Nebulalta löytyi kohtuuhintainen gigan kokoinen kotisivutila, mihin bonuksena kuului vielä sähköpostiosotteita ja oma domain-nimi.

Sitten piti keksiä se domain-nimi. Harkitsin ensin monilla vieraskielisillä musiikkifoorumeilla käyttämääni Mwah-nimimerkkiä (mwah-sanaa käytetään muiden merkitystensä ohella kuvaamaan nauhattoman basson luonteenomaista soundia), mutta erilaisia mwah-sivustoja oli jo runsaasti. Siihen aikaan nolotti ajatus jostakin www.jpekkamakela.com-tyylisestä osoitteesta, mikä olisi kirjallisten pyrintöjen kannalta ollut ehkä ihan fiksu valinta. Joten jotakin piti keksiä.

Jo parisen kuukautta ennen uuteen taloon muuttamista olimme käyneet istuttamassa taloyhtiön kasvimaalle perunaa. Taisimme saada ensimmäistä (kertakaikkisen herkullista!) satoakin ennen muuttoa. Sitäpaitsi talo, nykyinen viiden asunnon oy, oli entinen kauppapuutarhan päärakennus. Nämä ja muutamat muut seikat synnyttivät sitten domain-nimen www.yrttimaa.net (tuohon aikaan .fi-päätteet olivat vielä paljon kalliimpia). Kasvamisen ja tietynlaisen kotitekoisuuden ajatus viehätti, vaikka hivenen pelkäsin alkuun että pilviveikot tai vastaavat kuvittelisivat minulla olevan jotakin tekemistä heidän harrastustensa kanssa... näin ei kuitenkaan ole käynyt.

Kului muutama vuosi ja sain valmiiksi toisenkin romaanini, Alshainin. Olin kuvaillut kirjan syntyprosessia nettisivuillani, mutta sivu alkoi olla jo aika riivatun pitkä ja hankala päivitettävä. Joten tuntui hyvältä idealta perustaa blogi, ja tuntui luontevalta ottaa blogin nimeksi jotakin joka viittaisi tuonne omille sivuilleni. "Aikakirja" kuulosti sopivalta lisäkkeeltä Yrttimaan perään - toisaalta historian, toisaalta fantasian ja toisaalta ajankohtaisuuden tuntua. Joten syntyi Yrttimaan aikakirja.

Mutta miten ovat syntyneet Arjentola, Sokeripala, Liekkiön loki (ja minne se katosi?) ja Eating Muffins in an Agitated Manner?