Yrttimaan aikakirja täyttää tänään vuoden. Niin se käy.

Ensimmäisessä viestissäni 25. syyskuuta 2006 listasin keskeisimpiä syitä ja tavoitteita blogin perustamiseen. Tilanne on siinä suhteessa jokseenkin ennallaan. Blogin linjakin on noudatellut tuolloin suunniteltuja kuvioita. Politiikasta olen ehkä kirjoittanut vähän vähemmän kuin alkuun kuvittelin. Siinä suhteessa olisin toki voinut olla aktiivisempikin.

Ehkä yllättävintä on ollut bloginpitäjien keskinäinen yhteisöllisyys. Vaikka blogi on näennäisesti täydellistä minäminäminä-kommunikointia, bloggaajat tuntuvat käyvän välillä vilkastakin keskustelua toistensa kanssa - usein paljon reilummin ja toisiaan paremmin kuunnellen kuin varsinaisilla keskustelufoorumeilla. Asenteessa olisi opittavaa, ainakin minulle.

Yrttimaan aikakirja ei ole houkutellut kovinkaan monia kommentteja, mutta ne mitä tänne on kirjoitettu, ovat olleet asiallisia, fiksuja, valaisevia ja miellyttävää luettavaa bloginpitäjälle. Kiitoksia.

Kiitokset myös blogin säännölliselle lukijakunnalle, jonka määrä on - Vuodatuksen tilastojen pohjalta arvioiden - viime aikoina noussut lähelle kolmeasataa päivittäistä vilkaisijaa.

(Ja vielä loppuun mainos: jos ette huomanneet eilen katsoa YLE Teeman "Näin se tehtiin/Kosketuksessa" -sarjan loistavaa Dave Lindholm -jaksoa, uusi tilaisuus koittaa perjantaina kello 23. Aino-albumin syntyä koskeva osuus oli valaiseva, konserttiosuus kertakaikkisen upea. Taitaa tulla asiaa levykauppaan, kiinnostaa kuulla, mitä Otto Donnerin remasterointi on Ainolle tehnyt. Samalla lienee aiheellista perehtyä siihen, miltä P. J. Harveyn uusi albumi kuulostaa.)