Palasin kirjamessuilta vajaa tunti sitten. Päivä olikin odotettua vauhdikkaampi. Ehdin istua Kirjailijaliiton kokouksessa vain puolisen tuntia, kun jouduin lähtemään lavalle Halmeen Jukan haastateltavaksi. Samassa yhteydessä kuulin, että minut oli buukattu toiseenkin haastatteluun äidinkielenopettajien osastolle - puolta tuntia aikaisemmin. Minulle sana ei vain ollut kulkenut... onneksi haastattelu saatiin siirrettyä myöhemmäksi, Suomen Kim Il-Jongin* jälkeen. Minulla haastatelleilla nuorilla naisilla (anteeksi, etten muista nimiänne) oli erinomaisia kysymyksiä. Kuten myös Jukalla.

Turussa tuntui muutenkin olevan paljon mukavia tuttuja - kuten Anne ja J-P -  ja mukavia uusia tuttuja. Iloinen yllätys oli esimerkiksi ensimmäinen live-kohtaaminen SusuPetalin kanssa. Messuilua seurannut Suomen Kirjailijaliiton 110-vuotisvastaanotto Turun uudessa kirjastossa oli samoin miellyttävä tilaisuus. Järjestöllä on maine, mutta maineen mahdolliset synnyttäjät eivät ole tuntuneet olevan paikalla niissä kokouksissa ja tapaamisissa, missä minä olen vuoden mittaan ehtinyt käydä. Leppoisaa, fiksua ja mukavaa porukkaa, jossa me reaalifantastikotkin sulaudumme mainiosti joukkoon. Ja joukkoomme jopa liittyi uusi kirjailija...

Ennen messuja, perjantaina, ehdin tutustua vaimon kanssa kahden Aboa vetus -museoon, joka olikin melkoinen elämys. Harvoin tapaa niin vahvatunnelmaista museotilaa. Maanalaisten keskiaikaisten raunioiden joukkoon olisi hyvin voinut jäädä istuskelemaan pitkäksikin aikaa haistelemaan ambienssia ja miettimään maailman menoa. Kannattaa käydä - epäilemättä montakin kertaa.

* Muuan tuttuni käytti hänestä tätä termiä, joka ei viittaa hänen suhtautumiseensa itseensä, vaan siihen miten jotkut hänen innokkaan yleisönsä jäsenet häneen suhtautuvat.