Pitkäksi venähtänyt pikkujoulukausi päättyi vihdoin viimein eilen. Vuorossa oli Kirjailijaliiton kokous, joka - järjestön ja jäsenkunnan mahdollisesta vanhasta maineesta huolimatta - sujui sivistyneesti ja hyvässä hengessä. Kokouksen asialistalla oli lähinnä vain uusien jäsenten hyväksyminen johtokunnan ehdotuksen perusteella. Mukaan joukkoon tuli nyt neljätoista jo kykynsä näyttänyttä kirjailijaa. Spekulatiivisen fiktion kirjoittajatkin olivat ilahduttavan hyvin edustettuina. Villa Kiven tilaisuus päättyi sen verran varhain että päädyimme vielä muutamalle asemaravintolaan. Kiitos juttuseurasta, Anu ja J-P!

Joulun valmistelut painavat päälle, mutta ennen pahimpia kiireitä on tarkoitus suorittaa pientätietokonehuoltelullista toimintaa, toisin sanoen tämän työkoneeni käyttöjärjestelmän ja ohjelmistojen täysi uudelleen asennus. Windows 98SE vaati tämän operaation keskimäärin puolivuosittain (käytin sitä pitkään, koska silloinen, nyttemmin hajonnut Isis-äänikorttini ei toiminut muiden käyttisten kanssa), Windows XP:n huoltoväli näyttää olevan keskimäärin vuoden verran, mutta tällä kertaa lyhyempi. Syyskuisen järjestelmälevyn vaihdon jälkeen systeemiin on hiipinyt pari toiminnallista ongelmaa, ja yleensä puhdas asennus auttaa. Äänenkäsittelyohjelmistot rassaavat järjestelmää paljon pahemmin kuin ns. normaalikäyttö, joten säätelemistä ja uudelleenasentelua joutuu harrastamaan jonkin verran enemmän.

Kaikki työt, dokumentit, äänitiedostot, sähköpostit sun muut ovat tietenkin muilla levyosioilla kuin käyttöjärjestelmän sisältävällä C:llä - ja sitä paitsi niistä on vielä varmuuskopiot toisaalla - joten tiheähkö uudelleenasennusväli hoituu yleensä aika sujuvasti rutiinilla. Toivottavasti tälläkin kertaa.