Kotona taas, hikisenä ja väsyneenä mutta tyytyväisenä.

Con2008-1.jpg

Vaskikirjojen Erkka Leppänen on näköjään juuri teleporttautunut* kertomaan meille scifi-teemoista suomirockissa.

Oma käännösnäytökseni meni (pieniä teknisiä ongelmia lukuun ottamatta) mainiosti. Pienessä salissa pienellä yleisöllä oli hyvä ottaa juttu vähän interaktiivisemmin – ei vain kääntää, vaan myös kertoa siitä miksi kääntää näin ja pohtia ääneen eri ratkaisuja. Ja kysellä katsojilta ideoita siitä, miten he lähtisivät seuraavaa virkettä työstämään.


Con2008-2.jpg

Esiintyjien ja työntekijöiden Green roomissa oli autuaan rauhallista käytävien hälyyn verrattuna. Turvasatama.

Con2008-3.jpg

Reaalifantastikkokollega Anne Leinonen esittelee uusinta tuotantoaan.

Con2008-4.jpg

Animeconin väki täytti Tampere-talon ohella myös viereisen puiston – puiston normaalikäyttäjien ilmeiseksi ällistykseksi.

Hotelliaamiaisella sattui pyörimään samaan aikaan ilmeisesti Kalevan kisojen kanssa tekemisissä olevia nuoria naisia – ainakin oletan, olemuksen ja pukeutumisen perusteella. He olivat täysi-ikäisen pituisia mutta ainakin urheilullisissa vaatteissa heillä näytti olevan suunnilleen kaksitoistavuotiaan vartalo. Ja eloton, vain yhteen suuntaan näkevä katse. He olivat pelottavia. Tuntui helpottavalta että ravintolasaliin pelmahti myös muutamia värikkäitä kissankorvia tuomaan tilanteeseen edes jotakin normaalia.

Con2008-5.jpg

Conin päätökseksi on tietenkin aiheellista laulaa conin pääjärjestäjälle, supreme queen of everythingille Marianna "Kisu" Leikomaalle "God Save The Queen" sopivasti filkattuna versiona.


Con2008-6.jpgMutta lopulta on aika pakata ja lähteä kotiin.

Seuraava coni on ensi kesänä Helsingin Kaapelitehtaalla, odotan mielenkiinnolla miten homma toimii niin erilaisessa tilassa. Odotan sikälikin mielenkiinnolla, että jos kaikki käy niin kuin on suunniteltu, minulla on siellä esillä upouusi romaanini.---
* Kunnia sinne minne kunnia kuuluu: tämä oli Sipin kommentti hänen nähdessään kuvan.