Tämän viestin ilmestyessä luettavaksenne olen tien päällä, matkalla Mikkelin tienoille Muusikoiden.netin vuotuiseen tapaamiseen. Paljon tuttuja vanhoista miiteistä ja muista kuvioista, uusia tuttuja tiedossa. Leppoisaa jutustelua – soittamisesta, soittokamoista ja muusta mitä maailmaan mahtuu –, musiikin kuuntelua ja musiikin soittamista. Miittien perinteeseen kuuluvat tribuuttiesitykset, varttitunnin vetäisyt jonkun suosikki- tai inhokkiartistin ohjelmistoa. Kukin harjoittelee tahollaan sen mitä harjoittelee, tribuutin soittajat saattavat tavata toisensa ensi kertaa vasta miitissä. Tulokset ovat miltei aina mielenkiintoisia – ja yhteissoitto paljon jämäkämpää kuin asetelmasta voisi kuvitella. Tyyppien soittotaito ja tyylitaju on ollut pääsääntöisesti niin kovaa, että toisinaan melkein nolottaa roikkua porukassa.

Tällä kertaa olen itse lupautunut yhteen ainoaan tribuuttiin, mutta siinä onkin ollut tavallista enemmän tekemistä: Cream on bändi, joka oli hyvin suurelta osin innoittamassa minua basson varteen, mutta enpä ole kokonaisia biisejä yhtyeen ohjelmistosta tullut koskaan aikaisemmin treenanneeksi. Eivätkä Jack Brucen bassokuviot ihan missään peruskuvioissa pysyttäydy... toivottavasti sormet osuvat kohdalleen, oikealle nauhalle, oikealle kielelle ja oikeaan aikaan. Mutta yritän myös olla stressamatta liikaa – In Finland we have this thing called Reilu Meininki.

Bassolepaa-p.jpg

Palataan siis asiaan maanantaina – silloin lienee kerrottavaa myös sunnuntai-iltaisesta Rokia Traorén konsertista Huvilateltassa. (En tiedä saako sinne enää lippuja, mutta jos saa, niin suosittelen erittäin lämpimästi. Samoin kuin maanantai-illan Richard Thompsonin soolokeikkaa samassa paikassa.)