RealWorld Remixed -sivuston kilpailu Peter Gabrielin "Shock the Monkeyn" uudelleenmiksauksesta on päättynyt. Oma tulkintani teemasta nimellä "Monkey Hear Monkey Bang Drum" ei tällä kertaa menestynyt, voittaja on paljon lähempänä PG:n nykyisin käyttämää soundimaailmaa. Oma suosikkini on kyllä ehdottomasti myöskin mitalisijoille kivunnut Filippo Villan hillitön  "Spaghetti Monkey".

Noo, ei se voitto vaan reilu kilpailu ja muita kliseitä. Kiinnostavaa tuota remiksausta oli tehdä. PG on vanhoja lemppareitani, jonka kolmos- ja neloslevyt aukaisivat erinomaisesti korvia silloiselta "kaikki paitsi uusi aalto ja blues on skeidaa" -musiikkinatsilta. Joten oli todella kiinnostavaa päästä sukeltamaan hienon laulun konepellin alle vähän vetämään piuhoja uusiksi...

Peter Gabrielilta löytyy myös eiliseen kynttilämielenosoitukseen täydellinen sitaatti. Kappale on tietenkin vuonna 1980 julkaistu "Biko", kolme vuotta aikaisemmin murhatun eteläafrikkalaisen ihmisoikeusaktivistin Steven Bikon muistolle. Aparheid-järjestelmä kaatui vain kymmenen vuotta myöhemmin.

"You can blow out a candle
     but you can't blow out a fire
     once the flame begins to catch
     the wind will blow it higher."