Olen ilmeisesti ollut kiltti, tai sitten joulupukki arvostaa tavattoman paljon liikuntavaivaisen äidin roskapussin viemistä taloyhtiön pönttöön. Pöntön päälle (järkevällä "ottakaa toki, jos haluatte" -asenteella sen sijaan että kapine olisi rutattu pönttöön) oli nimittäin nostettu koskettimisto. Vanha ja halvahko "kotisoitin" tosin, mutta koska siinä näytti olevan midi-liitännät eikä minulla ole midikoskettimistoa, keräsin talteen.

Rauhallisina pyhäpäivinä tuota oli sitten aikaa tutkailla. Kapineen virtajohtoliitin pätki pahan kerran, mikä on varmaankin ollut syynä roskikseenkantoon. Sähkötarvikepakistani ei löytynyt samanlaista "barrel"-runkoliitintä, joten kolvasin tilalle jokseenkin tyylittömän johdonpätkän roikkumaan laitteen takapaneelista. Mutta nyt se toimii, ja lähettää midiä niin kuin pitääkin.
Myös joystickin pitch bend -komennot välittyvät aivan asianmukaisesti. Omat sounditkin ovat ihan kelvolliset.  Ei tuo kosketusvoimakkuuteen reagoi, aftertouchista nyt tietysti puhumattakaan, mutta kyllä se minulle kelpaa ilmankin.

Kawai.jpg

(Sormion alla on se loppukesästä rakentamani 15-tuumainen bassokaiutin, johon en ole vieläkään saanut aikaiseksi laittaa etukangasta...)