Lauantaisen ehdokastapaamisen yhteydessä tuli suoritettua myös näiden vaalien ensimmäinen ns. jalkautuminen Vuosaaren Columbuksen nurkilla. Olen itsekin asunut Vuosaaressa, mutta siihen aikaan kauppakeskuksen ja metroaseman kohdalla oli metsää ja hiekkakuoppa. Eikä siitä ole kuin vähän vajaat kaksikymmentä vuotta.

img-6.jpg
(kuva: Kimmo Pentikäinen)

Naureskelimme jälkeenpäin, että tapahtuma kävi hyvin koulutuksesta: jaettavaa materiaalia ei oikeastaan saatu paikalle lainkaan (noita "Ei mainoksia" -tarroja lukuun ottamatta), ilmapallontäyttövehkeet tulivat vasta puolisen tuntia ennen kuin homma oli pakko panna pakettiin, ja innokkain keskustelukumppani oli aamupäiväkänniään aloitteleva herrasmies, jonka jutuissa oli aluksi hyvinkin pointtia, mutta joka muuttui pikku hiljaa aggressiivisemmaksi ja kovaäänisemmäksi tuntien kuluessa. (No, välillä hän sentään kävi ilahduttamassa vieressä vaalimainostavia demareita.) Opettavaista. Erittäin opettavaista.

Koulutusjakson jälkeen pääsin vielä hyvässä seurassa melomaan ja saunaan. Olen edellisen kerran istunut kajakissa joskus 1970-luvun alkupuolella, joten touhu jännitti melkoisesti – niin paljon, että sinänsä miellyttävän rennon meloskelun jälkeen rantautuessa molemmat jalat olivat aika tukevasti puuduksissa. Siksipä ystävällisen ohikulkijan (kiitos!) avustuksella suoritettu kajakistanousu oli äärimmäisen kömpelö ja epäelegantti, ja siksi onnistuin lahjakkaasti venäyttämään reisilihakseni. Uik.

Joten tänään olen epämukavasti rampa. Istuminen sujuu kohtuuhyvin, valituissa tuoleissa, seisominenkin, mutta etenkin portaiden kävely ja siirtyminen istuma-asennosta seisomaan ovat perin kivuliaita. Uik uik.

Onneksi ensi viikon minun pitäisikin enimmäkseen istua tässä koneen ääressä tekemässä duunia. (Kaiken lisäksi perjantaiksi on varattu hieroja Tampereen kylpylässä.) Se onnistunee. Huomisiltana tekisi mieli lähteä Kääntäjäliiton kirjallisuudenkääntäjien jaostokokoukseen tapaamaan mukavia kollegoita, mutta saapa nähdä onko tuosta jalasta astelemaan bussipysäkille tai kiipeämään Meritullinkadun pohjoispään mäkeä. Uik uik uik.